I dag förhörs vittnen i den misstänkta bordellhärvan. Flera poliser kommer att förhöras. SVT Nyheter Uppsala är på plats och rapporterar från rättegången. Foto: SVT

Polisen: ”Hon erbjuder mig ett 'blow-job' för 1 500 kronor”

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot den kvinna som misstänks ha organiserat en form av bordellverksamhet i Uppsala fortsatte under fredagen med vittnesförhör i Uppsala tingsrätt. SVT Uppsala var på plats under delar av rättegången.
– Det var tryckt stämning och flera vittnen var märkbart tagna, säger SVT:s reporter Julia Forslund.

Under fredagen var det dags för den fjärde rättegångsdagen. Flera poliser kallades då som vittnen – poliser som besökt salongerna i Uppsala och i Stockholmsorten Järfälla, där det erbjudits sexuella tjänster.

En av poliserna berättar att man redan 2017 fick tips om verksamheten.

– Min uppfattning var att det såldes sex och att tjejerna mådde dåligt, säger han.

”Gester”

Han berättar själv om ett besök i en källarlokal. I ett litet bås fick han massage och allt kändes seriöst från början.  När polisen vände sig om fick han frågan om han ville ha mer.

– Hon visade med gester och jag förstod det som att hon erbjöd samlag för 1 000 kronor.

En annan polis berättar att han blev erbjuden flera olika typer av sexuella tjänster.

– Hon erbjuder mig sedan en ’blow-job’ för 1 000kr, eller body-to-body med ’blow-job’ för 1 500 kronor. Jag frågar vad tycker din chef om det? ’Hon är okej med det’ säger hon då, berättar polisen i rättssalen.

I rättsalen finns även den åtalade kvinnan på plats. Kvinnan åtalas bland annat för grovt koppleri.

Kvinnan satt mestadels ihopsjunken i sin stol under rättegången och tittade sällan mot de personer som vittnade. Två tolkar fanns på plats under rättegången och tolkade växelvis till kvinnan.

”Jag ångrar mig”

Även en man som åtalas för att ha köpt sex fanns på plats i rättssalen. Han är synbart tagen av situationen.

– Jag erkänner. Men jag ångrade mig mycket efteråt, det går emot alla mina principer, säger han när han får en direkt fråga om han köpt sexuella tjänster på den aktuella massagesalongen.

Han beskriver sedan många detaljer kring betalning och olika utbud av sexuella tjänster.

– En vanlig massage kostade 400 kronor. Av det fick kvinnan som masserade 50 kronor. Resten gick till ägaren. Vad som hände med de 1 000 kronor jag betalade för body to body massage vet jag inte, säger mannen.

Han förklarar sedan vad en body to body massage är. Mannen beskriver tjänsten som en massage där båda personerna är nakna och kunden blir sexuellt tillfredsställd, utan att ett samlag genomförs.

Nästa vecka fortsätter förhandlingarna i Uppsala tingsrätt igen, då återstår fyra dagar av rättegången.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexköpshärva på massagesalonger

Mer i ämnet