Foto: SVT

Landstinget återtar psykvården

Uppdaterad
Publicerad

Öppenvården i Enköping skulle upphandlas på nytt. Men efter att bara två anbud kommit in så har landstinget nu beslutat att återta psykvården i egen regi.

Landstinget i Uppsala län lämnade beskedet i ett pressmeddelande på måndagen. Den kritiserade psykiatrikern Ola Gevfert och hans verksamhet får inte fortsätta driva den psykiatriska öppenvården i Enköping. I juni löper nuvarande avtal ut, och därmed upphör Närpsykiatri i Enköping att driva verksamheten.

I början av året annonserades en ny upphandling ut. Men trots att två företag lämnat anbud till uppdraget beslutade hälso- och sjukvårdsstyrelsens arbetsutskott på måndagen att avbryta upphandlingen.

Den fastspända flickan

Enligt pressmeddelandet beror beslutet på att det ena anbudet inte uppfyllde alla krav, och att det andra lämnade anbudet var på tok för dyrt.

I stället tar nu landstinget själva över den psykiatriska öppenvården i Enköping i sommar. Ett tilläggsavtal tecknas med Akademiska sjukhuset om att överta driften av psykvården från och med 5 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den fastspända flickan

Mer i ämnet