Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter fem månader i Sverige pratar Sidra Rahim svenska med sina barn. Hör henne och två andra mammor berätta om hur de lär sig svenska på SFI för föräldralediga. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Möt tre föräldralediga kvinnor som lär sig svenska i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

De kommer alla tre från olika länder och har gemensamt att de vill lära sig svenska. Tack vare SFI för föräldralediga kan de göra det samtidigt som de har med sig barnen.

Sidra Rahim har varit i Sverige i fem månader. Hon talar svenska med sina barn och har siktet inställt på att bli statistikforskare. Men just nu är hon föräldraledig med sitt tredje barn. Men på SFI för föräldralediga kan hon studera svenska och ha sonen med sig.

– Jag lär mig svensk kultur och jag lär mig prata med svenska människor, säger hon.

Kommunvalet 2022 Uppsala

Samma möjilghet ges Rondik Hajani som drömmer om att bli sånglärare och Ghizlane Baali som vill bli socionom. Tre gånger i veckan träffas de på lektionerna i Gottsunda familjecentral och två dagar har de undervisning hemifrån.

I videon ovan hör du mammorna själva berätta om hur de lär sig svenska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunvalet 2022 Uppsala

Mer i ämnet