Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Linda Eskilsson (MP) berätta om valmanifestet i videon. Foto: August Viberg/SVT

MP presenterar sitt lokala valmanifest: ”Klimat, miljö och trygghet”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen presenterade Miljöpartiet sitt valmanifest, vid Svandammen i Uppsala. Manifestet innehåller de frågor som partiet fokuserar på i det kommande valet.

– Vi har tre fokusområden. Det är klimat, natur och miljö och det är trygghet, säger Linda Eskilsson, kommunalråd för Miljöpartiet i Uppsala.

Med knappt en månad kvar till valet går partierna på högvarv för att få in så många väljare som möjligt. Miljöpartiet i Uppsala presenterade under torsdagsförmiddagen sitt valmanifest, som inkluderar de frågor som partiet menar ska prioriteras i det kommande valet.

– Vi tycker att det är viktigt att kommunen tar mäns våld mot kvinnor på lika stort allvar som andra brott, säger Linda Eskilsson, kommunalråd för Miljöpartiet.

Kommunvalet 2022 Uppsala

Hör Linda Eskilsson berätta om valmanifestet i videon ovan.

Ny konsumtionsmodell

Bland annat vill partiet se att kommunen tar fram en ny modell för att kunna mäta utsläpp orsakade av konsumtion.

– Det räknas inte i de modellerna vi har idag och det måste vi göra om vi ska komma tillrätta med klimatet.

SVT Nyheter Uppsala kommer att uppmärksamma alla lokala fullmäktigepartiers valmanifest i Uppsala när de offentlig-/tillgängliggörs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunvalet 2022 Uppsala

Mer i ämnet