Efter några dagar kunde polis och rättsläkare fastslå att kroppen i Lafsen tillhör en man i 25-årsåldern som försvunnit från Stockholm. Foto: Utryckning Uppsala

Offrets telefon går inte att spåra – mordutredning tar tid

Publicerad

Polisen har ännu ingen misstänkt för mordet på den man som hittades i sjön Lafsen för en knapp månad sedan. Kartläggningen av mannen pågår, men den tar tid.

Ett problem som polisen stött på är att mannens telefon inte gått att spåra.

– De nya EU-reglerna gör att telefonbolagen inte lämnar ut uppgifter som är äldre än 30 dagar. Vi hade kunnat få stor hjälp av att se hur hans telefon rört sig och vilka han haft kontakt med, säger Ove Dahlberg, spaningsledare på Uppsalapolisen.

Mannen, som är i 25-årsåldern, hittades död i sjön Lafsen i mitten av maj. Han var anmäld försvunnen från södra Stockholm i oktober förra året, men har bott i Uppsalatrakten tidigare.

Direkt efter att kroppen hittats misstänkte polisen att mannen var mördad.

– Han är tagen av daga, men jag vill inte gå in på hur, säger Ove Dahlberg.

Ingen misstänkt

Många förhör har hållits, men ingen misstänkt finns i nuläget.

– Det kommer att ta tid att få fram en misstänkt, men om några veckor kanske vi har nog med information som kan leda utredningen i en viss riktning i alla fall, säger Ove Dahlberg.

Inget motiv till mordet har hittills kommit fram. Och utredningen verkar inte hänga ihop med några andra brottsutredningar.

– Vi behandlar det här som ett enskilt ärende än så länge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet i Lafsen

Mer i ämnet