Partiombudsmannen Lars-Peter Swärdh (M) betonar vikten av polissamarbete.

Partikollegan: Det är tragiskt

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas partiombudsman Lars-Peter Swärdh ser allvarligt på attacken mot Alexander Bengtsson, och säger att man jobbar med polisen kring händelsen.

Partiombudsmannen i Uppsala län Lars-Peter Swärdh säger att man jobbar tillsammans med polisen kring hoten mot Alexander Bengtsson.

– Han är ju hotad sen tidigare och när det gäller en sådan här händelse är det alltid en polissak. Varje gång han hör av sig om hot så har han ju kontakt med polisen hela tiden, det har vi ju säkerställt.

Många hot mot moderaterna

Hot mot politiker har alltid förekommit, menar Lars-Peter Swärd.

– Vi har många hot mot oss, av mer eller mindre stor karaktär. Det är ju jobbigt att vara hotad, att ens riskera saker. Och i vårt fall är det extremt viktigt att det blir polissak av hoten.

”Många som hör av sig”

Lars-Peter Swärdh har haft sms-kontakt med Alexander Bengtsson efter nattens händelse. Hur han mår efter händelsen vill inte Lars-Peter Swärdh gå in på men han säger att många hört av sig under dagen med frågor.

– Eftersom det är en politiker som blivit utsatt, och det blir offentligt, så är det många som kanske blir rädda. Självklart är det många som känner för Alexander, och det kan ju påverka oss.

Tragisk händelse

Hur man nu jobbar med säkerheten kring Alexander Bengtsson kan inte Lars-Peter Swärdh uttala sig om. Men han konstaterar att händelsen är allvarligt.

– Det är tragiskt. Att bli knivskuren i hemmet är allvarligt oavsett om man är politiker eller inte. Men eftersom det handlar om en politiker är jag säker på att polisen tar det på allvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivattack mot Uppsalapolitiker

Mer i ämnet