Foto: Google Earth

Polisen efterlyser man som sexuellt ofredat fem kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

En man ska ha sexuellt ofredat fem kvinnor sedan den 27 januari i Uppsala. Nu vänder sig polisen till allmänheten för tips.

Fem kvinnor har sedan den 27 januari anmält att de blivit sexuellt ofredade i centrala Uppsala. Polisen efterlyser nu efter tips från allmänheten på sin Facebooksida som kan leda till mannens gripande. Mannen ska i samtliga fall ha smugit sig upp bakom kvinnorna och tagit dem mellan benen. Efter detta ska han ha lämnat platsen.

– När vi jämför anmälningarna som kommit in så kan vi se ett samband i fallen i hur händelseförloppet sett ut, därför tror vi att det kan röra sig om samma gärningsman, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen region mitt.

Hur kommer det sig att ni vänder er till allmänheten nu?

– Vi har få spår att gå på, och därför vänder vi oss nu till allmänheten för att få tips eller iakttagelser, säger hon.

Haft något ljust för ansiktet

Signalmentet är liknande i samtliga anmälningar. Det ska handla om en man som är mellan 20 och 30 år, 170-175 centimeter lång, svartklädd och bär mörka sneakers. I några av fallen ska mannen ha varit maskerad, med något ljust för ansiktet, och haft en cykel med sig.

– Vi behöver få tag på den här mannen, så att det inte kan ske några fler fall, säger Lisa Sannervik.

Brottsplatserna är Stabby Alle, Blåsenhus/Von Kraemersallé, Arosgatan, Rackarbergsgatan och Gamla Uppsalagatan/Vattholmavägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SEXUELLA OFREDANDEN I UPPSALA

Mer i ämnet