Foto: SVT

Polisen vill ha tips – söker person misstänkt för flera överfall

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen inträffade ytterligare minst fem misstänkt sexuella överfall av kvinnor i centrala Uppsala. Polisen efterfrågar nu hjälp av allmänheten för att gripa den misstänkta – då man tror att det kan röra sig om samma gärningsman.

Sammanlagt handlar det nu om ett tiotal fall där kvinnor blivit sexuellt ofredade av en man i centrala Uppsala. Överfallen har skett under de senaste två veckorna – på olika platser runt om i Uppsala.

Enligt polisen är signalementet på gärningsmannen liknande i flera fall:

”Kvinnorna beskriver en man som är mellan 20-30 år, 170-175 cm lång, svartklädd och mörka sneakers. I några fall har han varit maskerad med något ljust för ansiktet och haft en cykel med sig” , har polisen tidigare kommenterat.

Tillvägagångssättet ska även det vara liknande i flera fall. En man som attackerat kvinnor bakifrån och sexuellt ofredat dem, för att snabbt efter det lämna platsen.

”Gemensamt”

I nuläget är inte helt fastställt att det rör sig om samma person i samtliga fall. Dock misstänker polisen det.

– Vi har lämnat det signalement som är gemensamt i anmälningarna. De är de uppgifter som för närvarande finns, kommenterar polisens presstalesperson Lisa Sannervik på polisens Facebook.

Uppsalapolisen efterfrågar nu tips från allmänheten för att komma vidare i utredningen – eventuella vittnen eller informationslämnare kan kontakta myndigheten på telefonnummer 114 14:

”Ditt tips kan vara viktigt i utredningarna och den pusselbit som saknas för att identifiera gärningsmannen”, uppmanar polisen i sociala medier.

Polisen uppmanar dock allmänheten att ringa 112 direkt om man ser någon som man tror kan vara gärningsmannen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SEXUELLA OFREDANDEN I UPPSALA

Mer i ämnet