Polisen stoppade olaglig streetrace – hundratals bilar blockerade vägen

Uppdaterad
Publicerad

En otillåten biltävling, ett så kallad streetrace, pågick under lördagskvällen på riksväg 76 mellan Älvkarleby och Skutskär. Enligt polisen ska det handla om uppåt 250 bilar som blockerade vägen.

– Det är väldigt allvarligt att man genomför sådana här race, det hindrar ju trafiken och eventuella räddningsfordon som behöver komma fram, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid region Mitt.

Det var vid 22-tiden på lördagen som flera polispatruller skickades till platsen, men så fort de dök upp skingrades folkmassan snabbt. Enligt polisen var de flesta troligen hemmahörande i närheten, men även personer från Uppsala och Gävle kan ha deltagit. Det vanligt att sådana här samlingar återupptas någon annanstans efter att polis varit på plats, men det tror inte polisen skedde vid det här tillfället.

En anmälan om blåljussabotage

En man i 25-årsåldern blockerade med sitt fordon när polisen skulle ta sig fram, vilket ledde till att han blev anmäld för blåljussabotage. En annan bil bärgades från platsen då föraren hade lämnat den när polisen kom på plats.

Enligt polisen ska det inte vara någon skadad vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.