Fem personer har smittats med coronaviruset i Uppsala. Ingen av dem vårdas på sjukhus. Foto: TT

Region Uppsala inför besöksförbud på vårdavdelningar

Uppdaterad
Publicerad

Region Uppsala har nu beslutat om att anhöriga inte längre för besöka patienter som ligger inne på en vårdavdelning. Orsaken till beslutet är att hindra spridningen av coronaviruset.

Att Folkhälsomyndigheten höjde risknivån för samhällsspridning av coronaviruset i Sverige till ”mycket hög”, uppger Region Uppsala i ett pressmedelande, som anledningen till beslutet.

Beslutet gäller tillsvidare och avdelningar vid Akademiska sjukhuset, Lasarettet i Enköping och närvårdsavdelningar med inneliggande patienter.

Coronaviruset i Uppsala

– Har man närstående eller familjemedlemmar som är inlagda för vård innebär det här att man inte kan besöka dem i nuläget, detta av hänsyn både till våra patienter och våra medarbetare. Vi måste skydda våra patienter och vidta alla åtgärder vi kan för att förhindra att vi får in smittan i vår verksamhet, säger Mikael Köhler, tf hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett pressmedelande.

Tidigare har besöksförbud även införts på Region Västmanlands vårdmottagningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet