Foto: TT/SVT

Samtliga överklagar Facebook-våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män dömdes i Uppsala tingsrätt för den uppmärksammade våldtäkt som sändes live på Facebook i januari i år. Nu står det klart att samtliga överklagar domen.

Åklagaren och 21-åringens försvarare överklagade tidigare i maj, och nu har även de två övriga männens advokater överklagat.

LÄS MER: Alla tre männen döms till fängelse för ”Facebookvåldtäkten”

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

Åklagaren Pontus Melander vill att den 24-årige man som filmade händelserna döms för medhjälp till våldtäkt och att straffet skärps. 24-åringen är dömd till sex månaders fängelse för grovt förtal samt underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Männen har nekat till brott

Åklagaren tycker också att strafftiden är för låg för de två som dömdes för våldtäkt. En 18-åring dömdes till ett års fängelse och en 21-åring till två år och fyra månaders fängelse.

Männen, som hela tiden nekat till brott, överklagar eftersom de enligt sina försvarare vill bli helt frikända.

Våldtäkten uppmärksammades stort på grund av att gärningsmännen sände övergreppen live till en stor grupp åskådare via Facebook.

TV: Här avbryter polisen direktsändningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

Mer i ämnet