På tisdagen faller domen mot den tonåring som står åtalad misstänkt för att ha mördat en 16-åring i Björklinge i januari i år. Foto: Privat/Ylva Andersson

Tonåring misstänks för knivmord i Björklinge – i dag faller domen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen faller domen i det uppmärksammade Björklingedådet. En tonårskille står åtalad för att ha mördat en 16-åring.

Den misstänkte har tidigare medgett att det var han som knivskar 16-åringen som avled av sina skador. I polisförhör har han hävdat att han inte haft för avsikt att skära och att han agerat i nödvärn.

Kan dömas till sluten ungdomsvård

Den 9 mars startade rättegången och förhandlingarna har hållits bakom stängda dörrar. Under tisdagen faller domen. Om den misstänkte döms för mord kan han komma att dömas till sluten ungdomsvård. Maxstraffet vid sluten ungdomsvård är fyra år.

Björklingedådet

Misstänks för andra brott

Den misstänkte står även åtalad för våldtäkt mot barn eftersom han ska ha haft ett sexuellt förhållande med en flicka som var under 15 år. Dessutom misstänks han för hot gentemot två andra personer som befann sig på brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Björklingedådet

Mer i ämnet