Ett av skotten gick rakt in hos ett äldre par som satt i ett annat rum vid tillfället. Foto: SVT

Tre lägenheter bekräftas ha blivit skottskadade i Stenhagen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar nu att det var tre lägenheter som träffades av skott i samband med skottlossningen i Stenhagen.

– Vad vi vet i nuläget efter ytterligare teknisk undersökning är att det är totalt tre stycken lägenheter som har fått sekundärskador. Alltså skador i fönster, fönsterkarmar och fönsterbleck. Mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Tidigare har polisen bekräftat att skott ska ha gått in i en lägenhet hos ett äldre par som satt och tittade på tv. Personerna klarade sig oskadda.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Polisen förtegna gällande eventuellt motiv

Det var under tisdagsnatten som polisen larmades om en skottlossning i Stenhagen i Uppsala. Senare på på natten gjorde polisen en fordonskontroll efter ytterligare ett larm om skottlossning, i stadsdelen Kvarngärdet. I samband med det greps fem personer som för tillfället sitter anhållna för mordförsök gällande skottlossningen i Stenhagen.

Har ni några ytterligare uppgifter gällande ett eventuellt motiv till skjutningen?

- Just nu kan jag inte ge någon mer information än att vi har hittat sekundärskador på tre lägenheter, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet