Jale Poljarevius, tillförordnad chef för underrättelsetjänsten i region mitt, bekräftar att Uppsala är inblandat i den jättelika insatsen. Foto: SVT

Uppsala inblandat i internationell operation mot grov brottslighet

Uppdaterad
Publicerad

Runt om i Europa har polisen under måndagen gjort razzior mot den organiserade kriminella miljön. Även Uppsala är inblandat, bekräftar Jale Poljarevius, tillförordnad chef för underrättelsetjänsten i region mitt.

– Vi har fortfarande saker kvar att göra.

Operationen som har pågått runt om i Europa under måndagen kallas ”Trojan Shield” och beskrivs av Europol som en insats riktad mot några av ”världens mest tongivande kriminella”. Enligt uppgifter till SVT har insatsen kopplingar till svenska adresser i bland annat Stockholm, Göteborg och Helsingborg.

”Intensivt arbete”

På vilket sätt Uppsala är inblandat vill inte Jale Poljarevius kommentera.

– Det har varit ett intensivt arbete, men vi är inte helt klara så vi kan inte prata om det nu. Det är absolut inte läge just nu av taktiska skäl, säger han.

Har det skett insatser i Uppsala?

– I nuläget kan jag inte prata mer om det. Men vi kommer att få läge att göra det.

”Det är jättestort”

Under de närmsta dagarna väntas polisen i de inblandade länderna kalla till presskonferenser.

– Det är jättestort det här. Det är en del av vårt arbete att under lång tid ha satsat mot den organsirade brottsligheten. I nuläget kan jag inte säga mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

OPERATION ”TROJAN SHIELD”

Mer i ämnet