Jale Poljarevius, chef för lokalpolisområde Uppsala Knivsta. Foto: SVT

Uppsalas polischef får nytt uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Jale Poljarevius, Uppsalas lokalpolisområdeschef, kommer att byta uppdrag under hösten. Han ersätts under tiden av Jan Håkansson.

Från den 1 september går Jan Håkansson, som i dag är chef för lokalpolisområde Enköping och Håbo, in som chef för Uppsala/Knivsta. Jale Poljarevius kommer under en sexmånadersperiod arbeta vid staben för regionkansliet vid polisen i region mitt.

”Hoppas kunna bidra”

– Jag är tacksam över att ges denna möjlighet. Det ska bli väldigt intressant att följa det strategiska arbetet i regionens ledning. Jag hoppas också att jag ska kunna bidra till själva arbetet i regionen, skriver Jale Poljarevius i ett pressmeddelande.

Vi har sökt Jale Poljarevius och Jan Håkansson, de har båda semester.

Jale Poljarevius skriver på sitt twitterkonto:

”Jag har kvar min nuvarande tjänst och ska genomföra ett nytt uppdrag på staben hos regionpolischefen under 6 månader. Därefter återgår jag till mitt ordinarie uppdrag.”

Jale Poljarevius blev – efter en tid vid myndigheten och många år vid polisen i Stockholm dessförinnan – närpolischef i Uppsala år 2013. Sedan polisens omorganisation 2015 har han varit lokalpolisområdeschef för Uppsala och Knivsta.

Han har på senare år uppmärksammats för sitt och Uppsalapolisens arbete mot gängkriminaliteten i Uppsala.

Polisförbundet: positivt

Stabstjänstgöringen är en återkommande funktion inom polisen, förklarar Polisförbundets ordförande i polisregion mitt, Anna Ramsten. Det innebär att man arbetar på regionkansliet under en tid för att känna av hur det är att jobba på regionnivå.

– Vi ser positivt på det från fackligt håll. Jale Poljarevius har själv sökt tjänsten. Han vill ha personlig utveckling och kommer att ha nytta av det i sin roll som lokalpolisområdeschef sedan, säger Anna Ramsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.