Skutskärs IF drabbas hårt av blidvädret, säger Sören Sandström, ordförande. Foto: SVT

Varm vinter – då vill Skutskärs IF låna av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Skutskärs IF Bandy ansvarar själva för att frysa isen de tränar och spelar matcher på. Men den varma vintern har lett till ökade kostnader för att hålla den frusen.

– Det har inte varit många dagar med minusgrader, säger Sören Sandström, ordförande i föreningen.

De oväntat höga kostnaderna för isen har lett till att föreningen behöver få in pengar. En väg är att vända sig till Skutskärsborna för att få in frivilliga bidrag.

– Och det har lyckats bra tidigare, säger Sören Sandström.

Men föreningen vänder sig även till kommunen med en ansökan om att få ett lån. Summan föreningen vill låna är 200 000 kronor.

”Inte hänt tidigare”

Det blir kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Älvkarleby kommun som tar ställning till bandyns låneansökan. Där vill man till att börja med få in siffror på att föreningen kan driva en verksamhet som går ihop.

Men även om Skutskärs IF kan prestera en sådan redovisning verkar det inte vara självklart att politikerna går med på att betala ut några pengar.

– Mig veterligen har det inte hänt förut att kommunen har gett ett sådant lån. Vi är ju ingen bank, säger Marie Pettersson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Oklart om verksamheten hotas

Hur mycket pengar Skutskärs IF Bandy lyckas samla in från supportrar och allmänhet återstår att se. Föreningens representationslag på damsidan har haft stora framgångar, med ett SM-guld 2018, och skapat engagemang bland Skutskärsborna.

Hur satsningen på damlaget, eller ungdomsverksamheten, påverkas om inte tillräckligt med pengar kommer in från Skutskärsborna eller om lånet av kommunen inte beviljas, kan föreningens ordförande inte avgöra just nu.

– Det är svårt att säga i dag, säger Sören Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.