Mojjens ägare Staffan Vikström tror inte att han kommer lämna Knivsta Centrum, trots vräkningsbeslutet. Foto: SVT

Vräkt – men Mojjens ägare ger sig inte

Publicerad

Gatukiosken Mojjen ska vräkas från Knivsta Centrum, det har kommunstyrelsen bestämt. Men Mojjens ägare Staffan Vikström tror inte att han kommer ge sig av i första taget.

– Vi har ju en rättslig konflikt så det är helt makalöst att de ska komma in med något sånt här mitt i detta. De (kommunstyrelsen, reds. anmärkning) är i panik skulle jag vilja påstå, de vet inte riktigt vad de gör, säger Staffan Vikström.

Den rättsliga konflikten Staffan Vikström hänvisar till handlar i grunden om att Staffan Vikström menar att Knivsta kommun lovat honom att han skulle få köpa en tomt, medan kommunen anser att ett sådant löfte aldrig givits.

Bråket om korvmojjen

Läs mer: Det här handlar konflikten om

Stämde kommunen

2015 stämde Staffan Vikström kommunen på 2,5 miljoner kronor för inkomstbortfall och förlorad förhandlingsfördel. I slutet på september meddelades domen i målet: tingsrätten gav kommunen rätt på alla punkter. Staffan Vikström har därefter överklagat domen till hovrätten.

Yrkade på avslag

Under kommunstyrelsens senaste möte togs beslutet att vräka Mojjen, då gatukökets tillfälliga bygglov löpte ut i september.

Lennart Lundberg från Knivsta.nu yrkade då på avslag. Han uttryckte då kritik mot att han inte fått veta att ärendet skulle tas upp i styrelsen förrän sammanträdet började.

Staffan Vikström håller med om kritiken:

– Visst är det så att de har kuppat igenom beslutet i kommunstyrelsen. Det är kommunen i ett nötskal, man fuskar överallt för att komma undan det här, säger han.

”Väntar på att förhandla”

Staffan Vikström säger till SVT Nyheter Uppsala att han inte tänker göra någonting förrän han har fått dokumentation på kommunstyrelsens beslut.

– Jag har ingen anledning att göra någonting. Jag väntar på att få förhandla om att köpa den där marken, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråket om korvmojjen

Mer i ämnet