Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Julia Kero/ SVT

Uteslöts ur Demokraterna – nu startar Munck ett nytt parti

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen, med knappt fyra månader kvar till valet, har ett nytt parti sett dagens ljus, nämligen Göteborgspartiet. I spetsen är Henrik Munck, kommunalrådet som i höstas blev utesluten ur Demokraterna.

Efter att Henrik Munck uteslöts ur Demokraterna, på grund av interna konflikter, i slutet av september ifjol har han suttit kvar som kommunalråd i Göteborgs stad.

Nu gör han ett försök att ta sig in i kommunfullmäktige med ett nytt parti – och han känner ingen större oro för att väljarnas förtroende för det nya partiet skulle påverkas.

Valet 2022 Väst

– Efter det som hände har ju opinionen rasat för Demokraterna, och många har lämnat.

”Vi vill ena Göteborg”

I Henrik Muncks dator är det första sparade dokumentet om Göteborgspartiet från i början av februari. Men nu står det alltså klart att partiet lanseras och också ställer upp i höstens val, bara några månader ifrån. 

Med i startgroparna finns ett fyrtiotal personer, däribland integrationspolisen Ulf Boström, som lämnade Demokraterna i vintras. Och nu påbörjas arbetet med att sätta organisationen.

– Vi vill ena Göteborg, vi inriktar oss på tryggheten, inkludering, idrottsfrågor och trafikfrågor. Och överadministration och den ineffektivitet som finns i kommunen. Det finns det inget annat parti som gör, säger Henrik Munck.

– Och västlänken, projektet måste granskas.

I klippet berättar Henrik Munck mer om det nya partiet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet