Småbåtshamnen i Tullholmsviken i Karlstad Foto: Foto: Karlstads kommun

Båtplatskön i Karlstad halverad

Uppdaterad
Publicerad

Översynen av kommunens hantering av båtplatser i Karlstad har resulterat i att kön för en plats har halverats. Enligt kommunen är en förklaring att man sett över reglerna och inte längre tillåter andrahandsuthyrning av båtplatser.

Omkring 150 platser i Karlstad har kunnat frigöras och delas ut till de som står i kö sedan kommunen under vintern börjat se över hanteringen av kommunala båtplatser.

Bland annat har alla avtal för privatpersoner skrivits om för att förtydliga vilka regler som gäller.  I samband med detta har många båtplatsinnehavare meddelat att de inte längre har behov av sin plats, skriver kommunen på sin sajt.

– Jag uppskattar att kön har halverats. Vi hade 450 personer i kö tidigare och när allt är klart skulle jag gissa på att vi hamnar på runt 200. Exakta siffrorna vet jag inte än men redan nu ser jag att det har blivit en stor förbättring, säger Marianne Fröding, samordnare för båtplatser på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer