Robin Dahlén och advokaten Stefan Liliebäck nekas prövningstillstånd i Högsta domstolen. Foto: SVT

Beslut i Högsta domstolen: Inget prövningstillstånd för Robin Dahlén

Uppdaterad
Publicerad

En minst sagt invecklad historia med många turer kring ett eventuellt skadestånd till Robin Dahlén ser nu att ha nått vägs ände efter ett beslut av Högsta domstolen.

Robin Dahlén, en av de felaktigt utpekade bröderna i Kevinfallet, stämde Arvika kommun på närmare tre miljoner kronor 2022. Via en tredskodom från Värmlands tingsrätt i oktober dömdes kommunen att betala ut skadeståndet eftersom de enligt tingsrätten inte svarat på kravet i tid. Domen drogs dock omgående tillbaka via en så kallad återvinning.

Högsta domstolen nekar prövningstillstånd

Robin Dahlén och hans advokat Stefan Liliebäck överklagade hur återvinningen hade genomförts och tog saken vidare till hovrätten som dock valde att gå på tingsrättens linje. Beslutet överklagades därefter till Högsta domstolen som i fredags meddelade sitt beslut att neka prövningstillstånd, något som Arvika Nyheter var först att rapportera.

Så här skriver de i avgörandet:

”Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd”.

Beslutet från HD innebär att det ursprungliga skadeståndskravet nu kan kan tas upp av tingsrätten igen.

I videon: Robin Dahlén om varför han stämmer Arvika kommun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Robin Dahlén i klippet. Här tillsammans med sin advokat Stefan Liljebäck. I klippet hör du dessutom kommunchef Hans Karlssons reaktion på stämningen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.