Svenska Rallyt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Allt talar för rally i Torsby

Uppdaterad
Publicerad

Mötet i Genève gick som Glenn Olsson hoppades. Promotorn gav tummen upp för att ha serviceplatsen i Torsby nästa år.

Ett fåtal avtal med boende. Om bara det går i lås kommer Rally Sweden 2017 att äga rum under den 9 till 12 februari med serviceplats i Torsby.

Bakgrunden till flytten är kravet på ett snösäkert rally.

– Datumen är klubbade, men vi vill inte ta beslutet förrän de sista avtalen med boendeanläggningarna är klara, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.

På onsdagen hade han ett möte med bland andra promotorn FIA och VRC Promotor i Genève, där han fick godkännande för att ha serviceplatsen i Torsby.

– Det är jätteskönt att vi har fått okej på datumen, men också att vi har fått förtroendet att Torsby som bas kan fungera. Jag hade givetvis hoppats att vi skulle haft klart det här med de sista boendeanläggningarna också, så att vi hade kunnat ta hela beslutet och gjort klart allt idag. Men där har vi tyvärr lite jobb kvar, säger Glenn Olsson.

Hur stor är risken att ni inte får de boenden som ni behöver?

– Vi har ju tecknat avtal med 99 procent av alla anläggningar, det är bara ett fåtal kvar. Jag skulle bli extremt besviken om vi inte ska lyckas komma i mål även med dem.

En viktig del i att lyckas med boendet, säger han, är att rätt personer får bo i närområdet. Och Glenn Olsson ser ljust på möjligheterna att vi får se rally i de värmländska skogarna även i framtiden.

– Får vi till allting, med Torsby som bas och en normal vinter, så tror jag att vi har goda förutsättningar att få vara kvar. Det är enda sättet att ha kvar rallyt i Värmland, att förlägga oss längre norrut och nå nya sträckor, säger han.

I morgon hoppas Glenn Olsson att avtalet ska vara helt klart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.