Hör Branäsgruppens vd Anders Kjällström berätta mer om beslutet, i klippet ovan. Foto: SVT/Privat

Branäs stänger sina anläggningar

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av coronapandemin stänger Branäs skidanläggningen. Det beslutet tog Branäsgruppen på tisdagen. Sista skiddagen för säsongen blir på söndag 5 april.

Precis som Skistar har Branäsgruppen beslutat att stänga sina anläggningar för att förhindra spridningen av covid-19.

– Det här har varit en stående diskussion som har vuxit under de senaste dagarna, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen, till SVT Nyheter.

Stänger innan påsk

Den sista skiddagen i Branäs blir på söndagen.

– Vi skulle ha stängt den 13 april. Påsken är en stor del av vår säsong så det blir ett inkomstbortfall som naturligtvis kommer att drabba företaget, säger Anders Kjällström.

– Det resulterar också i att säsongspersonalen får åka hem tidigare, de har blivit varslade, och vi har ansökt om korttidspermitteringar för fast personal, säger han.

Kungsberget stängt

Kungsbergets skidanläggning utanför Sandviken, som även den ingår i Branäsgruppen, skulle egentligen vara öppen torsdag till söndag men den hålls nu stängd resten av säsongen.

Branäsgruppen meddelar att berörda gäster kommer att kontaktas inom de närmsta dagarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet