Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du rektorn resonera mer kring varför den här typen av händelser kan ske och hör även vad eleverna tycker. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Dagen efter hotet om skolskjutning i Kil

Uppdaterad
Publicerad

Efter hotet om en skolskjutning på Sannerudsskolan i Kil var skolan idag öppen som vanligt – och det var inte många elever som av oro valde att stanna hemma. Men enligt skolledningen är hot av det här slaget en indikation på något mer – på ett hårdare samhälle där en del unga mår väldigt dåligt.

”Det är säkert bara någon som försöker skrämmas”, säger flera av eleverna som vi pratar med på skolan idag.

Hotet, som hittades nedklottrat på en skoltoalett, sa ”skolskjutning onsdag”.

Under dagen har skolan varit öppen som vanligt – men personal och skolhälsa har i större utsträckning funnits ute bland eleverna för att möta deras frågor och eventuella oro.

– Trots allt vårt värdegrundsarbete kan man tyvärr aldrig helt skydda sig från den här typen av händelser, säger skolans rektor Patrik Backman.

Han berättar om skolans arbete med att skapa goda relationer till och emellan eleverna och vikten av att stärka deras självkänsla. Han trycker också på betydelsen av ett bra samarbete med vårdnadshavarna.

I klippet hör du rektorn resonera mer kring varför den här typen av händelser kan ske och hör även vad eleverna tycker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.