Starta klippet för att se bilderna från Hagfors – ett samhälle i sorg dagen efter att den femårige pojken hittats död under tisdagen. Prästen Åsa Bergsten berättar att många besökt Hagfors kyrka för att tända ljus. Foto: Jenny Eriksson/SVT

Hagfors i sorg efter pojkens död: ”Känner ett stort medlidande”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter det tragiska dödsfallet i Hagfors är engagemanget stort bland ortsborna. Detta märks inte minst i kyrkan där personal försökte hjälpa till med sökarbetet efter den femårige pojken.

– Många känner med familjen och har visat stort engagemang, berättar Åsa Bergsten, präst vid Hagfors pastorat.

Efter att den femårige pojken hittades avliden i Hagfors under tisdagen har Thomas Pfitzinger-Drewes sett ett stort engagemang i Hagfors. Redan när uppgifterna om pojkens försvinnande kom, tidigt på tisdagsmorgonen, noterade kyrkoherden hur folk började engagera sig.

– Många gick på korta promenader när de kunde för att hålla utkik efter pojken, säger han, och fortsätter:

Femåringen som hittades död i Hagfors

– När vi sedan fick det tragiska beskedet så var det klart att man blev otroligt ledsen. Jag känner framförallt sorg över att en pojke i den åldern inte får fortsätta leva.

”Stort medlidande”

Efter beskedet arrangerades en spontan ljuständning för anhöriga, vänner och andra som ville visa sin delaktighet. Enligt pastorn har många i samhället påverkats och involverats känslomässigt.

– Det är ju ett litet samhälle där alla känner alla och självklart känner ett stort medlidande för varandra.

Starta klippet för att höra ortsbornas tankar och känslor kring händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femåringen som hittades död i Hagfors

Mer i ämnet