Kommunalrådet Linda Larsson (S) Foto: SVT

”Det är bara att följa beslutet i partiet”

Uppdaterad
Publicerad
Det är ett problem om Socialdemokraterna i sista stund ändrar åsikt när det gäller etableringen av ett Muminland på Skutberget i Karlstad.
Det anser Linda Larsson (S), kommunalråd i opposition i Karlstad.
– Men det är bara att följa det beslut som partiet tar, säger hon.

Igår kunde SVT Nyheter Värmland avslöja att Socialdemokraterna i Karlstad nu ska hålla en omröstning om partiets förtroendevalda ska säga ja eller nej till Muminetableringen på Skutberget.

Ett repskapsmöte 28 november avgör om det blir ett ja eller nej till Muminlandet.

Det är efter en motion från åtta gamla socialdemokrater som kallar sig Dispyterna som partiets inställning nu kan komma att omprövas.

– Det är bara att respektera det resultatet men den här frågan har hanterats på gängse sätt i arbetarekommunens styrelse. De som lagt motionen är seniorer som varit med länge, de vet hur frågor hanteras och man kan tycka att en sådan här motion kunde ha kommit för länge sedan, säger Linda Larsson.

Eftersom Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Karlstadpartiet Livskvalitet hittills sagt nej till Muminetableringen pekar allt på att Socialdemokraternas beslut blir helt avgörande för om kommunen säger ja eller nej till Mumin.

Hittills har frågan behandlats i stadsbyggnadsnämnden som sagt ja till detaljplanen för Skutberget. Också kommunstyrelsen hinner ta ställning innan Socialdemokraterna slutgiltigt bestämmer om de är för eller emot etableringen.

– Men det är ju slutligen på kommunfullmäktige i december som det ska avgöras och det arbetarekommunen bestämmer har vi att respektera. Men det är klart att det är ett problem när det här kommer så sent.

Hur bedömer du opinionen i ditt parti?

– Nu får vi låta processen löpa linan ut. Jag har fortfarande en positiv hållning till dess något annat beslutas, säger Linda Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet