Körkarlen skulle ha satts upp i Berättarladan under sommaren 2020 men premiären har flyttats fram till 2021. Foto: PER JOHANSSON/VÄSTANÅ TEATER

Västanå Teater vill skapa hopp – sänder digital föreställning

Uppdaterad
Publicerad

På midsommardagen skickar Västanå Teater en digital sommarhälsning i form av konsertföreställningen ”I väntan på Körkarlen”.
– Vi hoppas att detta kommer att glädja vår trogna publik och skapa lite hopp inför framtiden, säger regissören Leif Stinnerbom.

Så här i coronatider vill Västanå Teater vara en del av att försöka bibehålla ett levande kulturellt samhälle med hjälp av teknik. Detta i form av föreställningen ”I väntan på Körkarlen” som bygger på nyskriven musik av Magnus Stinnerbom varvat med berättande ur teaterns kommande uppsättning.

– Vi vill ge de som längtar till nästa sommar en försmak av vad som kommer att ske i Berättarladan sommaren 2021 och presenterar en streamad konsertföreställning. Alltså på den tid då årets premiär hade tänkt att gå av stapeln, berättar regissören och teaterchef Leif Stinnerbom i ett pressmeddelande.

En spökhistoria av Selma Lagerlöf

Romanen Körkarlen skrevs av Selma Lagerlöf 1912 och enligt teatern är det en historia på gränsen mellan myt och spökhistoria då den skapades i en tid när tuberkulos rådde.

Körkarlen skulle ha satts upp i Berättarladan under sommaren 2020 men premiären har flyttats fram till 2021.

Dagens digitala föreställning finns att se på Västanå Teaters hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet