Den 1 april startar Björneborg Steel sin verksamhet efter övertagandet av konkursboet efter Scana Steel Björneborg. Foto: Björneborg Steel

Efter konkursen – 160 jobb räddas i Björneborg

Uppdaterad
Publicerad

De flesta jobben räddas när Björneborg Steel tar över Scana Steel, som begärdes i konkurs i slutet av förra året.

– Den erfarenhet och kompetens som finns inom Björneborg Steel är unik, säger företagets nytillträdde vd Leif Rosén i ett pressmeddelande.

Efter att Scana Steel – ett av de största företagen i Kristinehamns kommun – begärts i konkurs togs verksamheten över av tre nya ägare under namnet Björneborg Steel.

Nu har företagsledningen avslutat förhandlingarna med de fackliga organisationerna, och det står klart att 160 personer kommer att erbjudas arbete i det nya företaget från och med den 1 april. Sex personer blir övertaliga.

– Omstruktureringen görs mot en något förändrad kundmix och kostnadsbas, vilket ger goda förutsättningar för en lönsam verksamhet, skriver man i pressmeddelandet.

Företaget tillverkar olika typer av specialanpassade stålkomponenter och i produktionsanläggningen i Björneborg finns både stålverk, smedja och maskinverkstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.