Emmie Johansson har suttit isolerad i en vecka på eget bevåg. Foto: Emmie Johansson/Privat

Emmie från Karlstad misstänker sig vara smittad – blir inte testad

Publicerad

Emmie Johansson kom hem till Karlstad för en vecka sedan efter en resa till USA. Väl hemma kom symtomen men efter kontakt med sjukvården fick hon veta att hon inte skulle bli testad för coronaviruset.

– Det är frustrerande att inte veta, säger Emmie Johansson.

Hon har varit hemma från jobbet i mer än en vecka, efter samråd med sin arbetsgivare. Hon sitter vanligtvis i ett kontorslandskap och har känsliga personer i sin närhet berättar hon.

Emmie har fått hjälp av nära och kära som lämnat mat och annat hon behöver utanför dörren eftersom hon på eget bevåg har isolerat sig för att undvika smitta andra.

Coronaviruset i Värmland

När hon kom i kontakt med sjukvårdsupplysningen på telefon gjordes bedömningen att hon inte var smittad, men Emmie Johansson är inte säker.

– Jag vill bara bli testad.

Ingemar Hallén, smittskyddsläkare på Region Värmland, svarar i ett mejl att:

”– Vi följer de provtagningsrekommendationer som Folkhälsomyndigheten har tagit fram. För närvarande ingår inte någon av de nämnda destinationerna i provtagningsindikationerna. Vi måste förhålla oss till de indikationer som Folkhälsomyndigheten ger. Det kan förstås komma att ske förändringar vad gäller just provtagningsindikation, men just nu är det detta som gäller.”

Hör Emmie i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet