Foto: TT

Folktandvården drar ner – ställer in besök

Uppdaterad
Publicerad

Folktandvården i Värmland kommer avboka alla planerade behandlingar och man kommer endast bedriva akut tandvård fram till 30 april.
– Vi avbokar alla planerade behandlingar och besök och vi kommer stänga vissa mottagningar, säger Ann-May Broden, kommunikationsstrateg vid Folktandvården.

Orsaken till att man ställer in alla planerade besök vid Folktandvården i Värmland är att man vill säkra upp skyddsutrustning till vården som exempelvis handskar och munskydd. Resursbehovet kan också bestå av personal och olika former av stöd, till exempel lokalvård.

– Vi använder mycket skyddsutrustning och för att sjukvården ska kunna ha så mycket som möjligt väljer vi att dra ner.

– Detta beslut är en del av den omställning som vården gör nu. Det handlar om att säkerställa att vi kan omfördela våra resurser dit de behövs mest under coronautbrottet, säger Tobias Kjellberg, sjukvårdsledare på Region Värmland.

Stänga mottagningar

Vissa av Folktandvårdens mindre mottagningar i länet kommer även hålla stängt.

– Det är framför allt mindre mottagningar där vi inte har fast bemanning men vilka det rör sig om är inte beslutat än, säger Broden.

Beslutet gäller fram till 30 april men kan komma att förlängas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet