Foto: TT

Första beslutet på väg mot Muminland på Skutberget taget

Uppdaterad
Publicerad

År 2025 ska Muminlandet på Skutberget stå helt klart. Det enligt den detaljplan som stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott idag sa ja till.

– Vi ser flera positiva saker med det här. Det skulle bli ett besöksmål som tar hit människor till Karlstad, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Nu ligger planen för Muminetableringen på Skutberget klar för beslut och idag sa stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott ja till detaljplanen för en Muminetablering, trots att en stor majoritet av de som lämnat synpunkter är negativa till satsningen. Tidigare, vid samrådet, kom drygt 1 000 synpunkter in och nu, vid granskningen, cirka 600. De allra flesta vill inte se någon Muminpark på Skutberget.

– Min erfarenhet är att de som är negativa är de som är mest benägna att komma med synpunkter, säger Erik Nilsson.

Planer på Muminvärld i Karlstad

På onsdag nästa vecka ska stadsbyggnadsnämnden ta ställning, sedan ska kommunstyrelsen ta upp frågan i november och 19 december avgör politikerna i kommunfullmäktige om det blir ett ja eller nej till detaljplanen.

Erik Nilsson säger att det kan ta ytterligare något år innan bygget startar då ett beslut troligtvis kommer att överklagas. Senast år 2022 räknar han med att bygget ska starta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet