På tomten där Hammarö utbildningscenter ligger idag föreslås den nya högstadieskolan Mörmo 7-9 byggas. Kommunstyrelsens ordförande Solweig Gard säger att hon är övertygad om beslutet att bygga nytt är det bästa. Foto: Hammarö kommun

Hammarö vill bygga nya högstadieskolor för 440 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen på Hammarö har gjort sitt val: De vill bygga två nya högstadieskolor i kommunen.

Det för en uppskattad kostnad på 440 miljoner kronor

Hammarö kommun har valt mellan att renovera och bygga ut de befintliga skolorna Mörmo 7-9 och Hammarlunden 7-9 – eller bygga nytt.

På måndagen beslutade kommunstyrelsen att det är nybyggnation som gäller, helt i linje med den folkomröstning som genomfördes i frågan 2017.

– Vi är övertygade om att det här är det bästa för både boende, elever och anställda och därför är det kommunstyrelsens förslag till fullmäktige, säger Solweig Gard, ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Kommunens ekonomi starkare

Kommunstyrelsen anser att satsningen, där totalkostnaden beräknas bli runt 440 miljoner kronor, är genomförbar tack vare att ekonomin i kommunen har stärkts.

– Vi ser med tillförsikt på framtiden och på det positiva resultat vi har och förväntar oss att vi med vår ekonomiska plan ska klara både de här satsningarna och en skattesänkning med tiden så länge vi fortsätter hålla i, vara sparsamma med det vi har och göra medvetna val, säger Solweig Gard.

Slutgiltigt beslut om nybyggnation fattas i kommunfullmäktige den 13 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer