Här framför Oscar Magnusson Anita tillsammans med Sven-Ingvars gitarrist Staffan Ernestam. Foto: SVT

Här hyllas Sven-Erik Magnusson på Allsång på Skansen

Uppdaterad
Publicerad

Ett avskalat nummer av sonen Oscar Magnusson och en allsång med flera av Sven-Ingvars största hits. Under tisdagskvällen hyllades Sven-Erik Magnusson på Skansens scen.

Oscar Magnusson framförde en av Sven-Ingvars mest populära låtar, Anita, tillsammans med bandets gitarrist Staffan Ernestam. Låten möttes av stort jubel från allsångspubliken.

– Den låten betyder otroligt mycket, den är väldigt mycket pappa för mig. Att sjunga den är ett väldigt enkelt sätt för mig att ha honom nära fortfarande, sa han direkt efter uppträdandet. 

Sven-Erik Magnusson 1942-2017
Foto: SVT

LÄS MER: ”Hans röst är oersättlig”

Hyllningen avslutades med ett allsångsmedley där Oscar Magnusson och Sanna Nielsen sjöng flera av Sven-Ingvars hits.

Sven-Erik Magnusson avled i slutet av mars i år efter en lång tids sjukdom. Han blev 74 år. Samma dag som allsångshyllningen gick Oscar Magnusson ut i ett pressmeddelande och berättade att Sven-Ingvars kommer att leva vidare med Oscar som sångare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

Mer i ämnet