Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Blir det ett rally utan publik i vinter? Glenn Olsson, vd för Svenska rallyt, berättar om hur pressen ökar från högre instans för att tävlingen ska genomföras oavsett vad. Foto: SVT

”Hård press på oss att få till en tävling oavsett publik eller inte”

Uppdaterad
Publicerad

Om mindre än två veckor måste Svenska rallyt fatta ett beslut kring om tävlingen 2021 går att genomföra.

Och nu ökar trycket på rallyledningen att genomföra tävlingen – oavsett om det blir med publik eller inte.

– Vi har ganska hård press på oss från promotorn, säger rallyts vd Glenn Olsson.

Utan publik skulle rallyt gå miste om intäkter på cirka 15 miljoner kronor.

Coronarestriktionerna gör det tufft för Svenska rallyt att planera inför vinterns tävling som är tänkt att köras 11-14 februari 2021.

Men senast den 30 november måste ledningen fatta ett beslut kring om tävlingen över huvud taget är möjlig att genomföras.

– Vi jobbar på med att ta in alla fakta om hur pandemin ser ut och har en löpande dialog med Region Värmlands smittskydd samt polis och länsstyrelse som är våra närmaste tillståndsgivare regionalt. Det finns ingen utstakad riktning just nu utan vi är i en fas där vi försöker samla in mer underlag om vart det kan ta vägen, säger Glenn Olsson.

Trycket ökar

Tidigare har Glenn Olsson ansett att det inte skulle vara möjligt att genomföra tävlingen utan publik och intäkterna de genererar, cirka 15 miljoner kronor netto.

Samtidigt ökar trycket från rally-VM:s kommersiella rättighetsinnehavare WRC Promoter om att tävlingen ska genomföras – oavsett om publik tillåts eller inte.

I klippet här ovan berättar Glenn Olsson mer angående läget inför vinterns planerade tävling och besluten som ska fattas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer