Foto: TT

JK lägger ner förundersökning mot Tullverket

Publicerad

Kommunalrådet i Årjäng, Daniel Schützer (S), anmälde Tullverket till Justitiekanslern, JK, efter att ledningen för Tullverket besökt tullstationen i Hån hösten 2016. Enligt anmälan skulle Tullverket då ha försökt ta reda på vem som läckt uppgifter till media om planer på att stänga tullstationen nattetid.

Justitiekanslern, JK, inledde förundersökning efter anmälan. Nu läggs den ner.

– Den utredning som har genomförts ger inte stöd för bedömningen att någon företrädare för Tullverket har efterforskat vem som har lämnat uppgifter till media för publicering, skriver JK i sitt beslut.

Förundersökningen har letts av kammaråklagare Marcus Nyman. JK gör utifrån resultatet av hans arbete bedömningen att det inte finns anledning att tro att fortsatta utredningsåtgärder skulle leda till något annat ställningstagande än det beslutade. Därför läggs alltså förundersökningen ner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer