Foto: SVT

Karlstads kommun hemlighåller innehållet i avtalet som väntas kosta miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Idag skulle ett nytt avtal mellan Karlstads kommun och Färjestad bli offentligt.

Men trots att parterna ska vara överens väljer kommunen att inte lämna ut uppgifter om den nya överenskommelsen utan säger att det saknas några teknikaliteter i avtalsförslaget. På tisdag nästa vecka ska kommunstyrelsen besluta om avtalet.

– Det handlar inte om att vi vill mörka någonting, avtalet är inte riktigt klart ännu, juristerna jobbar med det, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör i Karlstads kommun.

Det trots att det gamla avtalet slutade gälla vid årsskiftet och omförhandlingar skulle starta för två år sedan, enligt det avtalet.

Gamla avtalet kostade 110 miljoner

Det gamla avtalet mellan Karlstads kommun och Färjestad har gällt sedan klubben tog över ishallarna på Färjestad för 20 år sedan och har kostat kommunen sammanlagt cirka 110 miljoner kronor.

Det avtalet reglerade bland annat Färjestads ungdomsverksamhet, istid för skolor och allmänhet.

Loge för representation

Dessutom har kommunledningen haft tillgång till en loge för representation i samband med hockeymatcher och andra evenemang i arenan, dessutom 30 fribiljetter till Färjestads hemmamatcher.

2019 betalade kommunen cirka 5,9 miljoner för det.

Ulf Johansson, som är tillväxtdirektör i kommunen och den som förhandlat fram avtalsförslaget med Färjestad, nobbar att bli intervjuad av SVT i dag. Han uppger i ett mail att kommunen har ”för avsikt att gå ut med frågan medialt i samband med kommunstyrelsen...”

Vi har har begärt ut avtalsförslaget, hittills förgäves.

Enligt uppgifter till SVT är det avtal som kommunen och Färjestad kommit överens om liknande det som gällde fram till årsskiftet.

Några detaljer ger inte kommunen.

”Parterna är överens om hur samarbetet mellan föreningen och kommunen ska se ut med de förutsättningar som råder”, skriver tillväxtdirektör Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.