Charlie Weimers (KD)

KD bojkottar Mångfaldsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna i Värmland kommer att bojkotta Svenska kyrkans evenemang Mångfaldsdagen på lördag.

– Att bjuda in Sebbe Staxx och Kartellen är att legitimera politiskt våld och det kan vi inte ställa upp på, säger Charlie Weimers (KD).

Sebbe Staxx och hans grupp Kartellen har i en musikvideo visat autentiska videoklipp på politiskt motiverade överfall av vänsterextrema Revolutionära Fronten. Sebbe Staxx själv har dömts för olaga hot mot en demokratiskt vald politiker.

mångfaldsdagen

– Detta är ett praktexempel på extremvänsterns fina, goda hat. Extremvänstern misshandlar och mordhotar politiker. De trakasserar journalister. De är ett hot mot demokratin men Svenska Kyrkan väljer ändå att bjuda in en person som öppet stödjer extremvänsterns våld, skriver Charlie Weimers i ett pressmeddelande.

Johan Husberg, präst i Karlstad, ser inte några problem med bokningen av Sebbe Staxx och Kartellen som Svenska kyrkan står bakom.

– Vi vill ge människor en andra chans i livet, säger Johan Husberg till Värmlandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

mångfaldsdagen

Mer i ämnet