Foto: SVT

Man hittad knivskuren i centrala Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-års åldern har hittats knivskuren nu på morgonen i centrala Karlstad, polisen har spärrat av området vid bron vid Klaraborgsgatan/Älvgatan.

– Mannen blödde i ansiktet och har förts till sjukhus, säger Stefan Dangart, presstalesperson vid polisen Bergslagen.

Larmet inkom 05.27. Polisen har en patrull på plats.

– Vi har spärrat av och en teknisk undersökning kommer att göras, säger Stefan Dangart.

Vad händer nu?

– Vi kommer att börja förhöra vittnen, säger Stefan Dangart.

Polisen är förtegen om vad det är de hittat.

– Sannolikt är att brottsplatsen är under bron, vi har sett tydliga spår, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen Bergslagen, och fortsätter:

– Vi är inte klara med de inledande utredningsåtgärderna ännu, så vi kan inte säga så mycket än. Men vi har vittnen till själva händelsen och mannen själv bad allmänheten om hjälp efter det inträffade, säger Stefan Wickberg.

Polisen bevakar adress

En gata i närheten av den avspärrade platsen bevakades under förmiddagen av polisen.

Polisen meddelade senare att mannen opererats för sina skador, det är ännu oklart om hur allvarliga skadorna är. Förhör kommer att hållas med mannen senare.

– Vi har kunnat prata med mannen lite kort, men vi kommer att hålla ett längre förhör senare, säger Stefan Wickberg.

Vittnesiakttagelser

Polisen hoppas även på att få in uppgifter från vittnen som befann sig i området på morgonkvisten när det hände.

– Det inträffade vid en tidpunkt när folk börjar röra på sig och det är ju relativt centralt. Så är det någon som sett något som kan kopplas till det här får man gärna höra av sig, säger Stefan Wickberg.

Eventuella iakttagelser kan lämnas till polis på 114 14.

Två gripna

Vid 13-tiden uppgav polisen att två män i 20-årsåldern har gripits. Männen anhölls senare under dagen, misstänkta för knivdådet.

Händelsen rubriceras som grov misshandel. Enligt en kommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad har mannen skador i bröstkorgen. Hans tillstånd är allvarligt och han vårdas därför på intensivvårdsavdelning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.