Frida Lejon, föreståndare för fritidsgården i Grums berättar om samarbetet med ungdomarna. Foto: SVT/Johan Hedlund

Motorburen ungdom i Grums hyllas efter lyckat försök

Publicerad

Klagomål på motorburen ungdom som spelar för hög musik på helgnätter är frekvent i ett stort antal värmländska kommuner.

I Grums testades en ny lösning som verkar ha gett effekt.

Efter ett stormöte mellan kommunen, polisen och den motorburna ungdomen i början av juni beslutades att långtidsparkeringen vid resecentrum skulle göras tillgänglig för ungdomarna på kvällar och helger.

Anledningen var att ge ungdomarna en plats att vara på med sina A-traktorer, men också för att minska problemet med hög musik i bostadsområden.

Ungdomarna hyllas

Och satsningen tycks vara lyckad. Kommunen och polisen har gemensamt gått ut på sociala medier och hyllat ungdomarna som de anser ha nyttjat parkeringen på ett välskött och ordningsamt sätt under sommaren.

I videon berättar Frida Lejon, föreståndare för fritidsgården i Grums, om varför hon tror att satsningen lyckades och vad som händer framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.