Klicka på videon för höra Conny Jebens demonstrera delar av krisutrustningen. Foto: SVT

MSB visar upp krislagret i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

”Som att bygga lego i aluminium”. Så beskriver Conny Jebens, teknisk handläggare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, vattenbarriären som håller undan stora vattenmassor vid översvämningar.

Klicka på videon för att se Conny Jebens demonstrera delar av krisutrustningen.

Här på MSB:s krisberedskapslager i Kristinehamn visar Conny Jebens upp mycket av den utrustning som användes under insatserna mot översvämningarna i Gävle under augusti.

Klimatkrisen

Nationellt och internationellt

Men det är inte bara i Sverige som MSB hjälper till. Här i Kristinehamn lagras även strategiska varor för EU:s civila insatser och myndigheten skickade både material och personal till katastrofen i Haiti.

– MSB har ju sitt lager i Kristinehamn. Sedan har vi utplacerat på depåer runt om i hela Sverige. Så det står en del hos kustbevakningen, en del hos räddningstjänster eller på andra ställen, säger Conny Jebens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatkrisen

Mer i ämnet