Nio raka för lag Edin i EM i curling

Uppdaterad
Publicerad

Lag Edin avslutade gruppspelet i EM i curling med ännu en seger mot Tyskland med 8-2. Det innebär nio raka matchvinster och nu väntar semifinal på torsdagskvällen mot just Tyskland.

Sveriges curlingherrar krossade Tyskland i den sista matchen i grundserien i curling-EM i Tallinn. Än roligare för lag Niklas Edin är att lagen möts på nytt senare i kväll i semifinal.

Sverige, som vunnit EM de senaste fyra åren, var redan klart för avancemang efter att ha gått obesegrat genom hela grundserien. I mötet med Tyskland gick svenskarna upp till en tidig ledning med 7–0 efter tre omgångar och efter den sjunde omgången och ställningen 8–2 till lag Edin gav tyskarna upp.

Eftersom Tyskland ändå knep den sista semifinalplatsen möts lagen på nytt i kväll. I den andra semifinalen ställs Skottland mot Italien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.