Nisser uppvaktar Ask

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet i Karlstad, Per-Samuel Nisser, uppvaktar idag justitieminister Beatrice Ask för att diskutera organiserad brottslighet.

Nisser vill att regeringen ser över lagstiftningen när det gäller möjligheterna att säga upp mc-klubbar som Hells Angels som hyresgäst.

– Jag menar att man behöver se över lagstiftningen inom flera områden när det gäller att bekämpa den här typen av organisationer, säger Per Samuel Nisser (M).

Försäljning av Hells Angels klubblokal

I maj köpte kommunen gården i Härtsöga utanför Karlstad, som Hells Angels använder som klubblokal, för 3,1 miljoner kronor vid en auktion.

Men ännu har kommunen inte lyckats säga upp hyresgästen på ett juridiskt korrekt sätt.

– Men vi ger oss inte. Processen fortsätter och har sin juridiska gång, säger Per-Samuel Nisser.

Karlstad kommun kommer också oisamtalet med Beatrice Ask att framföra några konkreta förslag:

·Samordna kommunernas arbete med gängkriminalitet på Sveriges kommuner och landsting, så att gemensamma erfarenheter tas tillvara och kompetens på området finns centralt.

·Ta fram en tydlig nationell strategi för hur polisen ska arbeta med landets kommuner för att bekämpa organiserad brottslighet.

·Inrätta en specialenhet inom polisen med uppdrag att bekämpa gränsöverskridande organiserad brottslighet med placering i Karlstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljning av Hells Angels klubblokal

Mer i ämnet