Bilden är ett montage. Foto: TT/SVT

Ny kvinna har anmält dömde sugardaddyn i västra Värmland för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Han har dömts för våldtäkt mot elva olika kvinnor, men polisens utredare har hela tiden varit säkra på att det finns ett mörkertal. Nu har ännu en kvinna anmält mannen.

– Ja, det har kommit in en ny anmälan om våldtäkt, bekräftar nu åklagare Barbro Brännlund.

I åtalet som väcktes i maj mot mannen fanns totalt 26 olika kvinnor som målsägande. Det rörde våldtäkt, köp av sexuella tjänst och bedrägeri. Polisens utredare kunde hitta kvinnorna tack vare att mannen själv hade bokat deras tågbiljetter till hans hem i Västra Värmland.

Men det var endast de tågbiljetter som betalats med Swish som kunde spåras. Kontoutdrag hos mannen visade att han köpte ytterligare drygt 100 tågbiljetter men uppgifter om dessa fanns inte sparade hos SJ.

Kvinna i 40-årsåldern

Åklagare Barbro Brännlund vill ännu inte gå in på detaljer kring den nya polisanmälan mot mannen.

– Jag kan inte säga så mycket, det är en kvinna i 40-årsåldern som har anmält. Det gäller våldtäkt som ska ha skett i april 2020.

Kvinnorna som fick kontakt med mannen genom en sugardejtingsajt är hemmahörande i bland annat Värmland, Göteborg, Örebro och Stockholm.

– Den här kvinnan kommer från Dalarna, säger Brännlund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör utredningschef Anna Hallqvist berätta i klippet om varför fallet med den värmländske sugardaddyn sticker ut. Foto: Maria Haglund/SVT arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.