Hör företagsledningen på Harry Holms i Munkfors berätta om hur ordertrycket fördubblats under coronakrisen och medfört tvåskift och nyanställningar Foto: SVT

Ordertryck hos Munkforsföretag

Uppdaterad
Publicerad

Det gamla familjeföretaget Harry Holms i Munkfors, som bland annat tillverkar hållare för handspritflaskor, går för högtryck just nu i coronatider. Orderingången har fördubblats den senaste månaden och extra personal har tagits in.

I årtionden har Munkforsföretaget Harry Holms tillverkat rostfria produkter framförallt till sjukvården och har för närvarande runt 350 olika produkter aktuella i produktionen. Vid speciella händelser som influensepidemier och nu coronaviruset ökar beställningarna kraftigt.

Nu har det blivit en stor efterfrågan på bland annat vägghållare till handspritflaskor och tvålflaskor. Personalstyrkan på 40 personer har utökats med tio personer och de jobbar nu i tvåskift för att hinna med alla beställningar.

Hör vd:n berätta i klippet ovan.

Exporterar till Europa

Mer än hälften av företagets produktion går på export och trycket är för närvarande stort såväl från Sverige och de nordiska länderna som från övriga Europa.

Ledningen hos Harry Holms är van vid att hålla en flexibilitet i produktionen i upp och nedgång. Det plötsliga ordertrycket är positivt för att trygga anställningar, men det gäller också att få tag på ny kompetent arbetskraft och det har lyckats hittills.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet