Avhoppande ordföranden: ”Har varit en berg- och dalbana”

Uppdaterad
Publicerad

Karlstadpartiet har drabbats av två nya avhopp. Den här gången är det ordförande Anders Halvarsson och vice ordförande Pia Särnehed som lämnar sina uppdrag. Ordföranden hann bara sitta i knappt fem månader innan han hoppar av.

– Grunden är mitt medlemsintresse, mitt föreningsengagemang men jag klarar inte det här längre, säger Anders Halvarsson.

Anders Halvarsson tillträdde som ordförande för Karlstadpartiet Livskvalitet i juli, efter att förre ordförande Anders Holmberg och delar av styrelsen lämnat. Men det gick bara knappt fem månader innan även Halvarsson kastade in handuken.

– Turbulent och jobbigt som en berg- och dalbana har det varit. Men det är ändå kul när det händer saker, säger Anders Halvarsson.

Främsta orsaken till att han hoppar av ordförandeuppdraget är att styrelsearbetet inte fungerat som han och vice ordföranden önskat.

– Vi tar ett beslut först och sen agerar man. Här har det skett aktioner som vi i efterhand har fått se, passar de oss eller inte? Då är det lite sent.

Rätta felaktiga uttalanden

Ett sådant tillfälle var enligt Halvarsson när partiets politiske talesperson Peter Sörensen i radio sa, att Karlstadpartiet samarbetar med Sverigedemokraterna.

– Det är inte sant. Det har vi ju sen fått rätta till, vi menar att vi har samma syn i en fråga. Sådana saker påverkar också.

Oklar framtid

Peter Sörensen säger idag till SVT att han inte själv vill kommentera avhoppen, utan hänvisar till partiets presskonferens på torsdag.

Karlstadpartiet fick tre mandat i fullmäktige i valet, nu sitter bara en av dem kvar för partiet. Och Halvarsson har förståelse för att väljarna kan vara besvikna men han kan inte svar på hur framtidens framtid ser ut.

-  Det är ju medlemmarna som är partiet och förhoppningsvis kan det leva. Men jag är inte mäktig att svar på om det finns något kvar av partiet, säger Anders Halvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.