Efter att en kvinna hittats död i sin lägenhet i Skoghall har polisen inlett en förundersökning om misstänkt mord Foto: SVT

Person hittad död på Hammarö – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern har hittats död i sin lägenhet i Skoghall och polisen har inlett en förundersökning om mord. Det finns ännu ingen person misstänkt eller frihetsberövad.

En ambulans larmades på torsdagen till en adress i Skoghall där ambulanspersonalen hittade en död kvinna och begärde biträde av polis. Polisen kunde konstatera att brott kunde ligga bakom dödsfallet och beslutade att inleda en förundersökning om mord.

– Jag kan bekräfta att det pågår en förundersökning gällande misstanke om mord, uppger Christina Hallin presskommunikatör vid polisregion Bergslagen.

Polisen är annnars mycket förtegen om vad som ska ha hänt, men källor uppger för tidningen Aftonbladet att det handlar om en kvinna med skador på kroppen som gör att det finns misstanke om brott. Flera personer ska ha hämtats till förhör.

– I nuläget finns ingen person frihetsberövad, säger Christina Hallin presskommunikatör vid polisregion Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.