Socialdemokraternas Sofia Magnusson berättar om varför partiet nu helt har ändrat inriktning och hur de vill att Skutberget utvecklas istället. Foto: SVT

”Riv upp och gör om planerna för hela Skutberget”

Uppdaterad
Publicerad

Flera partier vill nu riva upp framtidsplanerna för hela Skutberget. Samtliga oppositionspartier anser att en helt ny plan måste tas fram för hela Skutbergsområdet när det nu inte blir någon temapark.

Bland annat Socialdemokraterna som tvärvänt i frågan.

– Man behöver ta ett omtag för hela området eftersom allting var så beroende av Muminparken så nu behöver man tänka om, säger Sofia Magnusson, ordförande för Socialdemokraterna i Karlstad.

Kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser uppger att diskussioner pågår i den blågröna koalitionen men vill inte ge några kommentarer nu.

Men oavsett vad den politiska ledningen säger finns det nu en majoritet i fullmäktige för att nuvarande planer ska skrotas och göras om från början.

Vissa delar ska färdigställas

Tanken var att det skulle göras en 150-miljonerssatsning på västra Skutberget vid sidan om Muminparken – den så kallade visionen. Men det var med villkor att Muminetableringen skulle bli av.

Kommundirektören Ulf Nyqvist säger att en del av det som påbörjats ska färdigställas. Det gäller bland annat ett utegym, omklädningsrum, toaletter, grillplatser och startplats för en mountainbikebana.

Nya politiska beslut behövs

– Men vi kan ju inte jobba vidare med planen så vi behöver ha ett nytt politiskt ställningstagande. Vad tycker politiken? säger Ulf Nyqvist.

Socialdemokraterna som tidigare var för en temapark på Skutberget har nu helt ändrat inställning.

Sofia Magnusson säger att en ny plan måste få stor uppslutning bland invånarna.

– Med fokus friluftsliv, rekreation, motion.

Också Vänsterpartiet vill riva upp nuvarande planer för området.

– Vi har hela tiden sagt att området ska vara för friskvård och friluftsliv, säger vänsterpartiets gruppledare Parvane Assadbegli.

– Vår inställning är kristallklar. Detaljplanerna måste rivas upp och vi får börja om från början med hela området, säger Kjell Örnberg, gruppledare för Sverigedemokraterna.

Karlstadpartiet Livskvalitet anser att detaljplanerna för Skutberget måste rivas upp och att ett nytt arbete behöver starta för att utveckla området.

Se mer i videon här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.