Fler platser på restaurangutbildningen i Karlstad

Publicerad

Det är stor brist på personal i restaurangbranschen då många har hunnit sadla om till annat under pandemin. Något som restaurangutbildningarna märker av och därför utökas nu antalet platser på Tingvallagymnasiet i Karlstad.

Pandemin har slagit hårt mot restauranger och krogar, med begränsade öppettider och antal gäster. Nu när restriktionerna har släppts har restaurangbranschen ett stort behov av servicepersonal, då många har hunnit sadla om under pandemin. Framförallt råder stor kockbrist i hela Sverige.

Per Svensson som är rektor på Restaurang- och livsmedelsutbildningen på Tingvallagymnasiet i Karlstad märker av trycket på antal sökande till restaurangutbildningen och nu breddas antalet platser.

– Även om vi breddar antal platser så täcker inte ens det behov av kockar som finns på Kungsgatan, berättar Per Svensson.

Under de senaste tio åren har utbildningen haft cirka 35 platser. Nu utökas antalet platser till 50 stycken, med 42 sökande hittills. 

I videon berättar eleverna Linn Persson och Anton Ritzman från restaurangutbildningen på Tingvallagymnasiet i Karlstad om sina yrkesval och hur framtidsplanerna ser ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.