Reine Flodin, platschef Sunne Sommarland. Foto: Jenny Eriksson/SVT

Sunne sommarland laddar för nyöppning

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra året då en brand förstörde delar av anläggningen och pandemin sedan satte stopp – står Sunne sommarland strax redo för att ta emot besökare igen.

– Det känns kul att få öppna, säger anläggningschef Reine Flodin.

Det var den 24 april förra året som en brand utbröt på sommarlandet och flera attraktioner fattade eld. Detta, i kombination med pandemin, gjorde att hela vattenlandet fick hålla stängt under förra sommaren. Sedan dess har ett omfattande renoveringsarbete, som kostat 15 miljoner kronor, pågått.

– Det har varit en betydande kostnad men har också blivit en investering på nytt. Nu är allt fräscht och redo för besökare, säger anläggningschef Reine Flodin.

Öppning med restriktioner

På midsommardagen öppnar sommarlandet med coronarestriktioner. I första hand är det onlinebokning som gäller.

Skadegörelse

Tidigare i veckan utsattes sommarlandet för skadegörelse.

– Det var några som hade tagit sig in och förstört en liten del av en vattenrutschkana och slängt runt solstolar. Det är trist med onödiga kostnader och merarbete – men inget som försenar öppningen, berättar Flodin.

– Vår verksamhet är ju väldigt väderberoende så nu hoppas vi på sol och värme.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer