Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det är helt fantastiskt, det måste finnas ett enormt uppdämt behov av att vara ute och åka skidor, säger Curt Rudin, vd Ski Sunne. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: SVT

Ski Sunnes vd: ”Inte varit så här mycket folk på 3-4 år”

Uppdaterad
Publicerad

För drygt ett år fick Ski Sunnes personal skickas hem, ett fåtal av anläggningens tio nedfarter var öppna och vädret var emot den nya ägaren Stavik invest. Men annat är det nu. Nu är det fjärde helgen anläggningen håller öppet och Ski Sunnes vd Curt Rudin skiner ikapp med solen.

– Det är helt fantastiskt. Det måste finnas ett enormt uppdämt behov av att vara ute och åka skidor.

Att kylan nu har kommit och snön får ligga kvar gör att anläggningen – där verksamheten coronaanpassats på flera sätt – går för fullt. Besökarna strömmar till och personalsituationen är så bra att man till och med måste utöka.

– Vi har tagit in lite extra och vi har sökt och fått tag i några nya den här veckan.

Hör Curt Rudin, vd Ski Sunne, berätta mer i klippet om situationen.

Sommaröppet

Men även om man nu kan repa sig något från tidigare dåliga vintrar så krävs det mer för att man ska klara av att driva anläggningen. Redan under 2020 presenterade man planer på att bli en året runt-anläggning.

– Det behövs, det är så mycket fasta kostnader.

Hur långväga gäster har ni nu?

– De kommer nerifrån Skåne och i veckan hade vi en slalomtävling för damer. De var från Gällivare och de sa att det var det bästa underlaget de åkt på den här säsongen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer