Bygget vid Centralskolan stoppat Foto: SVT

Coronasmitta stoppar skolbygge i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Det var Arvikamagasinet som var först med att berätta om byggstoppet. På bygget arbetar ett nittiotal personer varav inledningsvis 17 bekräftats smittade med covid-19. På fredagen kom beskedet att 33 personer smittats av viruset, rapporterar Värmlands Folkblad.

Byggbolaget Serneke har valt att pausa arbetet.

– Vi har tagit beslutet att hålla det stängt hela nästa vecka. Det här är ett allvarligt läge, det visar hur otroligt smittsamt det här viruset är och hur svårt det är att skydda sig emot. Vi hade ju långtgående åtgärder vad gäller hygien och avstånd och så vidare men det har tydligen inte hjälpt mycket, säger Johan Live, kommunikationschef vid Serneke, till tidningen.

Pausades på obestämd tid

Det första fallet av corona på bygget konstaterades i måndags. Ett 40-tal arbetare testades och i onsdags kom beskedet om att 17 personer bekräftats sjuka i covid-19.

– Vi kommer att ha en dialog med smittskyddsenheten för att besluta hur länge vi kommer att behöva pausa bygget. Säkerheten och risken för personalen är naturligtvis i första rummet, sa Johan Live, då.

Live uppger att man sedan i våras vidtagit alla smittskyddsrekommendationer som getts för att skydda sig så gott det går mot smitta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet